Olle Magnusson

OLLE MAGNUSSON

olle@ollemagnusson.se

www.ollemagnusson.se

www.tvatterimuseet.se


För närvarande verksam mycket med Re:Art, återbrukskonst, i form av installationer inomhus och Land Art utomhus. Om möjligheterna finns även snö- och isskulptur och andra offentliga  gestaltningar. Sedan gammalt målare med verk i mini- och maxiformat. Även fotograf och författare. Linoleumsnittet återkommer jag till då och då. Grundare av och föreståndare för Hagalunds Tvätterimuseum, Sveriges enda av sitt slag. Medlem i HKK, Skrotgruppen, Skulptörförbundet, KRO och Författarförbundet. När detta skrivs, sommaren 2019, deltar jag i två danska utställningar, med där och här mycket aktuella teman. ”Homo Migrans” i Ölgod på Västra Jylland, arrangerad av Danske Billedhuggersamfundet och ”Klimakunst” vid Thingbaeck Kalkminer, strax söder om Aalborg. Under våren 2019 har jag tillsammans med döttrarna Elin och Åsa visat utställningen ”RUBB o STUBB” på Galleri Kretsen i Södertälje och deltagit i HKK-utställningen ”Hej Garaget” vid Fullersta Gård.

 

Sedan HKK hösten 1996 flyttade in i Fullersta Bio Konsthall, med fortsättning i Flygeln och Garaget vid Fullersta gård, har jag fotodokumenterat alla utställningar som visats där. Det har hittills resulterat i två böcker/utställningskataloger utgivna av HKK/HKKV med bilder från sammanlagt 278 utställningar.

 

Vid Hagalunds Tvätterimuseum har jag sedan 2006 årligen arrangerat ”Konstbyken” med nu 12 deltagande konstnärer på för varje år olika tvätt-teman!

"Polarbear Nightmare Tango", Olle Magnusson och Åsa Magnusson Saarenmaa. Snöskulpturfestivalen i Björnparken Orsa Grönklitt, 2015.

"Fullerstadraken 1854", linoleumsnitt. Upplaga för Huge Fastigheter AB, 2010.

"GÅNGKLÄDER – overall/underall". Marsvinsholms skulpturpark, Ystad, 2015.

"Army of Lovers". Rånäs slottspark, Norrtälje, 2018.

"Lönnkrypare", Skulptörförbundet 40 år. Konstnärshuset Stockholm, 2015.

"På svag is", oljemålning. Utställningen "RUBB o STUBB", Galleri Kretsen, Södertälje, 2019.